Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ζητείται...ειλικρίνεια

        
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι άντρες της Αυστραλίας, λένε κατά μέσο όρο, τρία ψέμματα την ημέρα.

Οι άντρες κατέχουν τα ηνία, αφού λένε σχεδόν πάντα ψέμματα για τις σεξουαλικές τους αποδόσεις και τον αριθμό των γυναικών που έχουν κοιμηθεί μαζί τους.





Αντίθετα, οι γυναίκες, κρύβουν τον αριθμό των αντρών που έχουν φιλοξενήσει στη κρεβατοκάμαρά τους, ειδικά όταν αυτός είναι αρκετά μεγάλος.

Κατά μέσο όρο, οι Αυστραλιανοί λένε ψέμματα κυρίως στις συντρόφους τους και μετά σε φίλους και συναδέρφους.

Επίσης, πολλά ψέμματα λένε στο βιογραφικό τους και στις συνεντεύξεις τους. Υπερτονίζουν τα όσα έχουν κάνει ή λένε πράγματα που οι ίδιοι έχουν εφεύρει.

Κατά τη ψυχολογία, λένε ψέμματα οι άνθρωποι, όταν ξέρουν ή έστω ευελπιστούν ότι θα τους βγεί σε καλό. Ακόμα, τα ψέμματα λέγονται όταν θέλει το εκάστοτε άτομο να αποκρύψει την αλήθεια και τους πραγματικούς λόγους της πράξης του.

Σε αυτό αξίζει να σημειώσουμε εμείς, ότι δεν είναι μόνο οι Αυστραλιανοί πρωταθλητές στο ψέμα, αλλά και οι δικοί μας Έλληνες. Εξάλλου, ας μη ξεχνάμε πως ο μεγαλύτερος αριθμός των διαζυγίων, έγκειται στα ψέμματα που λένε οι σύζυγοι μεταξύ τους και στις παράνομες σχέσεις που κρατάνε κρυφές..Με λίγα λόγια το ψέμα σίγουρα κάποιες φορές γιατρεύει μια "πληγή", όταν η αλήθεια πονάει περισσότερο, αλλά όπως και να το κάνουμε, η αλήθεια αρέσει πιο πολύ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου