Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πλιάτσικο στη Σπιναλόγκα- διέλυσαν το «Νησί»





Τις δύο τελευταίες νύχτες, ομάδες κατοίκων της Ελούντας και των γύρω περιοχών εφόρμησαν σαν ακρίδες στα εγκατέλειμενα σκηνικά του σίριαλ "Το Νησί" κι έκαναν ένα πρωτοφανές πλιάτσικο, διαλύοντας την παραδοσιακή εικόνα της Σπιναλόγκα, όπως την είχαν σχηματίσει οι σκηνογράφοι του σίριαλ.
Αντικείμενα της εποχής, ζωγραφισμένα τελάρα σκηνικών, ακόμα κι έπιπλα που είχαν αγοραστεί από τους παραγωγούς για να ζωντανέψουν τη Σπιναλόγκα του 1950 τ’ άρπαξαν κάτοικοι των χωριών της Σητείας και τα κουβάλησαν  σπίτια τους.




Η εταιρεία παραγωγής της σειράς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων είχε δηλώσει δημοσίως ότι παραχωρεί στους τοπικούς φορείς τα σκηνικά, τα αντικείμενα και τα αναμνηστικά του "Νησιού", προκειμένου να αναλάβουν εκείνοι την προστασία και συντήρησή τους αλλά και να αποφασίσουν πώς θα τα αξιοποιήσουν τουριστικά!
Λιγες ημέρες όμως αργότερα, ξεκίνησε το πλιάτσικο από φανατικούς θαυμαστές της σειράς που έκριναν ότι τα αντικείμενα αυτά θα ήταν καλύτερο να βρίσκονται στα... σπίτια τους!
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας κ. Ευάγγελος Μαυρικάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου Κρήτης στις 18 Ιανουαρίου:
"Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνει μια πρωτοφανής λεηλάτηση των σκηνικών. Ορισμένοι έξυπνοι πήγανε και αποξήλωσαν τις ταμπέλες που είχανε τα μαγαζιά, τα φανάρια, τα πήραν όλα. Αύριο θα πάρουνε πόρτες, μεθαύριο ακόμα και τοίχους. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι την Κυριακή δεν θα μην έχει μείνει τίποτα"!
Ο πρόεδρος της Ελούντας εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Δήμος Αγίου Νικολάου την φροντίδα των σκηνικών της σειράς, αφού αν συνεχιστεί η λεηλάτησή τους είναι θεμα δύο-τριών ημερών να μην απομείνει τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου