Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

"Ελεύθερα" τα σκυλιά..

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Gotham, απαγορεύεται ρήτα πλεον το δέσιμο των σκύλων πάνω απο 3 συνεχόμενες ώρες.

Όπως συνηθίζεται οι ιδιοκτήτες αφήνουν για ώρες τα κατοικιδιά τους δεμένα είτε μέσα στους χώρους του σπιτιού, είτε στην αυλή ή τη ταράτσα. Η ακινησία του ζώου είναι μια απο τις κυριότερες αιτίες καρδιολογικών προβλημάτων, δυσκοιλιότητας και αρθρίτιδας. Συνεπώς, ένας σκύλος που δεν κινείται τακτικά, δεν μπορεί να έχει την σωματική δύναμη που είναι πλασμένος να έχει, οποιασδήποτε ράτσας και αν είναι αυτό. Επίσης ένα κατοικίδιο που είναι μόνιμα αιχμάλωτο των "δέσμιων" του αφεντικού του δεν μπορεί να είναι ούτε ψυχικά υγιές. Η ψυχολογική σύνθεσή του αλλάζει, τροποποιείται και μπορεί να γίνει άγριο ή και με τάσεις καταστροφής. Απαγορεύτηκαν ακόμα και για αυτές τις λίγες επιτρεπόμενες ώρες δεσίματος, οι σκληρές μεταλλικές αλυσίδες, οι πνίχτες και τα σκληρά κολάρα. Ο παραβάτης του νόμου αυτού στο εξής θα πληρώνει πρόστιμο 250 δολλάρια και η επανάληψη αυτού διπλασιάζει το πρόστιμο και επιβάλει ποινή φυλάκισης. Όσοι σκέφτηκαν να αποκρύψουν τις πράξεις αυτές καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν γιατί ένα σκυλάκι δεμένο για πολλές ώρες και μέρες, μαρτυράει το λάθος του αφεντικού του διότι τα σημάδια και το αλλιώμα του τριχώματος σε εκείνη τη περιοχή του σώματός του είναι πασιφανέστατα.

Δυστυχώς αυτοί οι νόμοι ισχύουν μόνο στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα. Ελπίζουμε σε λίγα χρόνια να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε καλύτερη ζωή για τα κατοικιδιά μας και να τιμωρούνται αυτοί οι ανεγκέφαλοι, λεγόμενοι άνθρωποι, που κακοποιούν τα σκυλιά καθώς και όλα τα ζώα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου