Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Καλέ μου γάτε....ένορκε

Το δικαστήριο της Βοστόνης, κάλεσε μια γάτα..ναι καλά διαβάζετε, μια γάτα για να σταθεί στη δίκη ως ένορκος.










Εάν τα πράγματα γίνουν όπως απαιτεί το ανώτερο δικαστήριο («Suffolk Superior Crown Court») της κομητείας Σάφολκ στη Μασαχουσέτη, τότε για πρώτη φορά,  μια γάτα πρόκειται να κληθεί να αποφανθεί για την ενοχή ή την αθωότητα ενός κατηγορουμένου. 


Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η Άννα Εσποζίτο, αφεντικό του συγκεκριμένου κατοικίδιου, στη τελευταία απογραφή, καταχώρησε με κανονικό όνομα και επώνυμο το γάτο της.


Έτσι λοιπόν, ο αρμόδιος υπάλληλος που καλούσε τους ενόρκους, δεν παρατήρησε οτι ο Τάμπι Σαλ(έτσι ονομάστηκε ο γάτος), δεν ήταν άνθρωπος και έστειλε επιστολή ότι πρέπει απαραίτητα να παρευρεθεί στη δίκη.


Η αφεντικίνα του Τάμπι, έσπευσε να πάει το γάτο στους κτηνιάτρους και να πάρει χαρτιά που να δείχνουν πως όχι μόνο δεν είναι άνθρωπος, αλλά ότι είναι ένας ευνουχισμένος γάτος. Παρότι ισχυρίζεται δικαιολογημένα πως δεν μπορεί να παραστεί στη δική γιατί ούτε ξέρει ούτε καταλαβαίνει αγγλικά, το δικαστήριο εμμένει στην πρωταρχική απόφαση ότι ο κύριος <<γάτος>> Σαλ υποχρεούται να παρευρεθεί στη δίκη στις 23 Μαρτίου.


Το ερώτημα είναι τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε σε αυτόν το κόσμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου