Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Απεργιακή...κορύφωση

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες.
Έτσι, ο Φεβρουάριος μπαίνει με αυξήσεις στα εισιτήρια, αλλά χωρίς μέσα μεταφοράς: Την Τρίτη θα είναι ακινητοποιημένα τα μπλε λεωφορεία, τα τρόλεϊ και πιθανώς το Μετρό.
Συγκεκριμένα:

Μπλε λεωφορεία: Οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ ξεκινούν την Τρίτη 48ωρη απεργία (1 και 2 Φεβρουαρίου).

Επίσης, τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:30 το μεσημέρι.

Την προσεχή Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, οπότε θα ακινητοποιηθούν από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Τρόλεϊ: Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τρίτη και την Τετάρτη (1 και 2 Φεβρουαρίου) και τα μέσα του ΗΛΠΑΠ.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν επίσης την Παρασκευή στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι.

Μετρό: Η απεργία που είχε κηρυχθεί στο Μετρό για την Τρίτη κηρύχθηκεπαράνομη, μετά την προσφυγή της διοίκησης της ΑΜΕΛ στη Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, θα περιφρουρηθεί από τους ίδιους του εργαζόμενους και ως εκ τούτου οι συρμοί του Μετρό δεν πρόκειται να κινηθούν.

Τη σκυτάλη παίρνει την Τετάρτη ο ΗΣΑΠ με 48ωρη απεργία (2, 3 Φεβρουαρίου). Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό θα πραγματοποιήσουν επίσης την Παρασκευή τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Για «συντεχνιακό κλαδικό όφελος» έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός διεμήνυσε: «Είναι σαφές ότι τη νομοθετική πρωτοβουλία την έχει η κυβέρνηση. Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές, αλλά δεν θα νομοθετήσουν αυτοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου