Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κλειστά στις 4 και στις 7 Φλεβάρη τα φαρμακεία..

Σε νέες εικοσιτετράωρες απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου προχωρούν οι φαρμακοποιοί, όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 
Στην Αττική, οι φαρμακοποιοί θα απεργήσουν και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αποφάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν από τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θ.Αμπατζόγλου, επανέλαβε τα αιτήματα του κλάδου για την απόσυρση ή τροποποίηση των σημείων του νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ότι η «επίταξη, προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή εφαρμογή του νόμου εκεί όπου δεν ανοίγουν οι φαρμακοποιοί, δεν θέλουμε να κάνουμε». «Είναι όπλα που έχουμε, αλλά δεν εφαρμόζουμε και προσπαθούμε με την πειθώ», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου