Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Επιμήκυνση αποπληρωμής ελληνικών χρεών..σενάριο ή αλήθεια??

Διεργασίες Γ. Παπακωνσταντίνου με τη γερμανική πλευρά. Στο τραπέζι  για την επιμήκυνση αποπληρωμής των ελληνικών χρεών.
Μυστικές διαπραγματεύσεις για  επιμήκυνση των ελληνικών χρεών βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου. Στις σχετικές διεργασίες πρωταγωνιστεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πιστεύει πως το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο θα έχει λήξει το θέμα των 110 δισ. ευρώ και του μηχανισμού, ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να πάρει αποφάσεις για το μετά.

Στους κόλπους της Ενωσης συγκρούονται όσοι υποστηρίζουν επέκταση με κόψιμο χρήματος με τους Γερμανούς που ζητούν πολιτικές περιορισμού των ελλειμμάτων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
Ο Γ.Παπανδρέου, ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι επιμήκυνση και μηχανισμός πάνε πακέτο, καθώς συνδέονται με τους όρους των μεγάλων χωρών για την προώθηση της οικονομικής διακυβέρνησης. «Η σχετική ηρεμία των αγορών είναι πρόσκαιρη και οφείλεται στην παρέμβαση της ΕΚΤ, παρέμβαση όμως που δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον» επισήμανε ο υπ. Οικονομικών, δείχνοντας πως πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων για τις Βρυξέλλες. Εξήγησε ακόμη στους υπουργούς ποιο θα είναι το αντικείμενο της νέας επίσκεψης της τρόικας.
Τα μέτρα
Οι δανειστές μας έρχονται στην Αθήνα προκειμένου να εξειδικευτούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την περίοδο 2012-2014, με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα από 17 σε 6 δισ. ευρώ. Αυτό που η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά είναι το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γ. Πεταλωτή στη χθεσινή πολιτική ενημέρωση:
«Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται αυτές τις ημέρες, από τις ίδιες πηγές που μας χρεοκοπούν εδώ και 15 μήνες, ανά κάθε εβδομάδα, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε και την εντολή του Γ. Παπανδρέου να περιοριστούν οι δηλώσεις για το θέμα του χρέους: «Φυσικά καθένας έχει τις απόψεις του, μπορεί να τις εκφράζει, αλλά ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους ζητήματα σαφώς και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου