Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Να θαφτεί η σορός Λένιν, ζητά η πλειοψηφία

ΜΟΣΧΑ

Τα δύο τρίτα των Ρώσων θέλουν να απομακρυνθεί η σορός του Βλαντίμιρ Λένιν από το μαυσωλείο του στην Κόκκινη Πλατεία και να ενταφιαστεί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε το κυβερνόν κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η σφυγμομέτρηση έγινε αφότου ο Ανατόλι Μεντίνσκι, βουλευτής και ανώτατο στέλεχος του κόμματος, είπε ότι έφτασε η ώρα να ταφεί ο Λένιν δίπλα στη μητέρα του στην Αγία Πετρούπολη, όπως ήταν και η επιθυμία του ίδιου του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης.


«Ο Λένιν είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα σε πολιτικό επίπεδο και η παρουσία του ως κεντρική φιγούρα σε μια νεκρόπολη στην καρδιά της Μόσχας είναι καθαρός παραλογισμός» είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κόμματος.

Η ιδέα να απομακρυνθεί η ταριχευμένη σορός του Λένιν από το μαυσωλείο επανέρχεται τακτικά στη Ρωσία. Η σορός είναι τοποθετημένη μέσα σε γυάλινο φέρετρο και δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ομοίωμα από κερί. Ο Λένιν, που πέθανε στις 21 Ιανουαρίου του 1924, χαίρει ακόμη ιδιαίτερου σεβασμού από τους Ρώσους που νοσταλγούν την ΕΣΣΔ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=379963&dt=24/01/2011#ixzz1BxKbU3nU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου