Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς καμία αναφορά σε αποζημιώσεις η απάντηση της Siemens στην κυβέρνηση

Τη διαβεβαίωση ότι έχει παραδώσει στην κυβέρνηση όλα τα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση δίνει η Siemens, απαντώντας στη σχετική επιστολή του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη. Ο διευθύνων σύμβουλος Π.Ξύνης δεν αναφέρεται, ωστόσο, καθόλου στο θέμα τυχόν αποζημιώσεων του ελληνικού δημοσίου.

«Η Siemens δεν διαθέτει επιπλέον σχετικό ερευνητικό υλικό στην Ελλάδα που εμείς να γνωρίζουμε και το οποίο να μην έχει ήδη παραδοθεί στην Εξεταστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου και στις ανακριτικές αρχές.

» Έχετε ήδη λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις, στο παρελθόν, τόσο από εμένα, όσο και από τα ανώτατα κλιμάκια της Siemens AG στη Γερμανία» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Πάνος Ξύνης.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει όλα όσα έχει κάνει η εταιρεία για να υποστηρίξει τις έρευνες με κάθε δυνατό τρόπο όπως:

Ανταποκρινόμαστε όσο το δυνατόν πιο άμεσα σε οποιοδήποτε αίτημα για υποστήριξη θέσουν οι Ελληνικές Αρχές.
Ο νομικός Σύμβουλος της Siemens Α.Ε. έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις με τις Ελληνικές Αρχές, ώστε να παράσχει οποιαδήποτε επιπλέον υποστήριξη και βοήθεια μπορούσε.
Μεσολαβήσαμε στην οργάνωση και το συντονισμό των καταθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Μόναχο το φθινόπωρο 2010.
Έχουμε κάνει μια σειρά χρήσιμων προτάσεων για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης (παρακαλώ όπως ανατρέξετε στην επιστολή της 18ης Ιουνίου 2010 από τον Peter Solmssen, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Νομικό Σύμβουλο της Siemens AG, προς εσάς).
Προσπαθήσαμε να πείσουμε τον κ. Μαυρίδη να συνεργαστεί με τις Ελληνικές Αρχές επικοινωνώντας του ότι θα λαμβάναμε υπόψη τη συνεργασία του μαζί σας, κατά την επίλυση της μεταξύ μας δικαστικής διαμάχης.


«Είμαι στη διάθεσή σας για κατ’ ιδίαν συνάντηση το συντομότερο δυνατόν, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω» καταλήγει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η κυβέρνηση μελετά τώρα τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω νομική διαχείριση της υπόθεσης Siemens, ανέφεραν κύκλοι του περιβάλλοντος του υπουργού Επικρατείας σχολιάζοντας την απάντηση της εταιρίας στην επιστολή που απηύθυνε προχθές ο κ. Χ. Παμπούκης, ο οποίος έχει αναλάβει το συντονισμό των κινήσεων από την πλευρά της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ίδιοι κύκλοι αξιολογούσαν πάντως ως θετικό το γεγονός ότι η εταιρία υποδηλώνει το ενδιαφέρον της να παραμείνει στην Ελλάδα, ενώ σημείωναν ακόμη ότι ουσιαστικά αναγνωρίζει το γεγονός πως στο παρελθόν υπήρξαν κακές πρακτικές από την πλευρά της.


ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ & www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου