Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Γυναίκα-καμικάζι προκάλεσε το μακελειό στη Μόσχα..

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το ποιος πραγματοποίησε την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο "Interfax" την επίθεση πραγματοποίησε μια γυναίκα - καμικάζι, που μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε χειραποσκευή.
Μάλιστα το ρωσικό πρακτορείο στηρίζεται και σε μαρτυρία ενός εκ των αυτοπτών, ο οποίος κατέθεσε πως είδε την χειραποσκευή μιας γυναίκας να εκρήγνυται.

Νωρίτερα άλλη πηγή του "Interfax" ανέφερε πως τη βόμβα είχε ενεργοποιήσει ένας άνδρας με αραβικά χαρακτηριστικά, ηλικίας από 30 έως 35 ετών.


ΕΥΘΥΝΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ
Εξοργισμένος είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς όπως φαίνεται τα μέτρα ασφαλείας δεν απέδωσαν ενώ διαπιστώθηκε πως δεν λειτουργούσαν ανιχνευτές μετάλλων και εκρηκτικών.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως το τραγικό γεγονός αποδεικνύει πως υπήρξαν παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας για να μεταφερθεί μια τέτοια ποσότητα εκρηκτικών, ενώ πρόσθεσε: "Όλοι όσοι έχουν θέσεις ευθύνης, όσοι λαμβάνουν αποφάσεις και η διεύθυνση του αεροδρομίου θα πρέπει να απαντήσουν σε όλα αυτά. Είναι μια τρομοκρατική ενέργεια. Είναι μια τραγωδία".

Στις κατηγορίες του Ρώσου προέδρου προς τη διοίκηση και τους υπεύθυνους ασφαλείας του αεροδρομίου, έρχονται να προστεθούν και οι δηλώσεις του επίσημου εκπροσώπου της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής της Ρωσίας, Νικολάι Σιντσόφ, ο οποίος χαρακτήρισε τα μέτρα ανεπαρκή.



ΞΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 35 και οι τραυματίες τους 180, εκ των οποίων οι 100 παρέμειναν μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης σε νοσοκομεία της Μόσχας, ενώ άλλοι 20 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

25 θύματα έχουν αναγνωριστεί από τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ για τις υπόλοιπες 10 σορούς η αναγνώριση δεν είναι εύκολη.

Μεταξύ των νεκρών είναι δύο Βρετανοί, ένας Γερμανός, και τρεις επιβάτες από το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και την Κιργιζία.



ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ
Στο αεροδρόμιο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, ενώ οι έλεγχοι των αποσκευών είναι αυστηρότατοι.

Οι στρατιώτες που βρίσκονται στις εισόδους του αεροδρομίου ελέγχουν ακόμα και τις τσάντες εκείνων που συνοδεύουν ή έχουν πάει να υποδεχθούν κάποιων ταξιδιώτη.

Έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί σε δημόσια κτίρια και σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ρωσίας για το φόβο εκδήλωσης και νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου